Gå til hovedindhold

Børnehuset Strandbo

I Børnehuset Strandbo finder vi det værdifuldt at skabe en atmosfære af trivsel og velvære. Vi ønsker, at vores hus er et sted, hvor det er rart at komme, og hvor børn og forældre føler sig som en del af fællesskabet.

Fredaggssang 2

Indhold

    Velkommen hos Børnehuset Strandbo 

    Institution med plads og grønne omgivelser

    Strandbo ligger i et villakvarter med grønne omgivelser, gode legepladser og tæt på sø og strand. Vi benytter i høj grad vores nærmiljø til ture ud af huset. Hjemme i Strandbo har vi et stort, grønt og skønt udeområde, der rummer meget mere end blot at være en legeplads. Der er en lille skov med grantræer og tipier, man kan gemme sig i. Der er bakker, græsarealer, buske samt små og store træer. Vi har frugttræer, som giver os æbler, pærer, kirsebær og spisekastanjer. Om sommeren planter vi i krukker og bede – det kan være blomster, krydderurter eller tomatplanter, som giver børnene sanseoplevelser for både syns-, smags-, føle- og duftesansen.

    Dyrehold, teater og koloni 

    I strandbo har vi et mindre dyrehold bestående af undulater og fisk. Undulaterne befinder sig på vores legeplads i store og rummelige burer. Faciliteterne er indrettet, så der er plads til at børnene på skift er med personalet ude og passe, pleje og yde omsorg over for vores fugle. De hjælper med at give mad og vand og at rense buret. I vores alrum bor vores fisk i et stort farverigt akvarium. Akvariet er i ’hjertet’ af vores hus, og flere af vores børn siger både godmorgen og godnat til fiskene, inden de skal ud at sove lur.

    Nærvær, engagement, glæde og faglighed

    Vi er et hus med mange traditioner, masser af nærvær, glæde, engagement og vi prioriterer fagligheden højt. Vi værner om, at vores hus skal være rart for alle at komme i, store som små. Der dufter af lækker mad og hjemmebag i alrummet, i vores små kroge rundt omkring i huset høres der børn der leger og både børne- og voksen latter pryder huset. På legepladsen er der ofte musik og dansende børn.

    Genkendelighed og leg
    Hverdagen i Børnehuset Strandbo er bygget op omkring genkendelige rutiner, faste stuer med faste voksne, aktiviteter og masser af leg. Leg er en meget vigtig del af et barns udvikling. Derudover lægger vi meget vægt på, at skabe en dagligdag, hvor legen har gode forudsætninger for alle børn. Gennem legen udvikler børnene deres sociale færdigheder, evnen til at koncentrere og fordybe sig, samt til at samarbejde og løse konflikter.

    Tryghed, omsorg og glæde
    Vores daglige arbejde er fokuseret på tilknytning, emotionelle relationer og det sociale samspil. Vi ved, at kvaliteten af de samspil og relationer børn indgår i, helt fra de er spæd, har en væsentlig rolle for barnets trivsel og udvikling. Derfor har vi i Strandbo følgende tre grundværdier - tryghed, omsorg og glæde. Værdierne kommer til udtryk gennem nærværende og engagerede voksne, som knytter sig til børnene og tager ansvar for at skabe gode relationer og samspil af høj kvalitet.

    Vi prioriterer uddannet personale højt og personalet spænder kompetencemæssigt bredt. Vi har nyuddannede pædagoger, en pædagog med overbygning i pædagogisk-psykologi, pædagoger med mange års erfaring samt pædagoger med diplommoduler.

    Udfordringer og oplevelser for det enkelte barn
    Hverdagen i Strandbo byder både på udfordringer, dannelse og oplevelser, der passer til børnenes behov, alder og udviklingstrin. Da alle børn er individuelle individer med forskellige behov, betragter vi det som en af vores væsentligste arbejdsopgaver at respektere og støtte op om det enkelte barn.

    Livsduelighed 
    I Strandbo arbejder vi ligeledes ud fra en vision om at alle børn skal blive livsduelige, hvilket indebærer følgende 4 elementer:

    • Selvtillid handler om barnets rygsæk af succesoplevelser. Det at lykkedes skaber en følelse af mestring og en tro på sig selv, som giver barnet tillid til, at det kan klare de opgaver, det bliver stillet overfor.
    • Selvværd er barnets grundlæggende følelse af at være noget værd. Det er oplevelsen af at være god nok og følelsen af, at kunne bidrage til fællesskabet med sin personlighed og tilstedeværelse.
    • Selvfølelse er produktet af selvtillid og selvværd. Det er kernen i barnets selvbillede.
    • Trivsel handler om barnets basale behov og barnets egen oplevelse af at trives, det vil sige følelsen helt nede i maven af - at have det godt

    I vuggestuen lægges grundstenene til de gode relationer, der skal etableres både til barnet og dets forældre. Vores overbevisning er, at en god start i Strandbo er med til at skabe et fremadrettet og udviklende miljø for børn og forældre. Derfor er det vigtigt, at sætte god tid af til opstarten, så jeres barn får en tryg og tillidsfuld start i dets nye institutionsliv. Hvert barn og familie er forskellige og starter i institutionslivet med hver deres forudsætninger og erfaringer. Derfor aftaler vi sammen en individuel plan for det enkelte barns tilknytningsfase. Vi anbefaler dog som udgangspunkt 2 uger plus/minus til opstarten.

    Hvis I har fået plads, eller ønsker plads i Strandbo
    Hvis I har fået plads, eller overvejer at blive skrevet op i Strandbo, så ring og aftal en dag, hvor I kan komme og hilse på os og få vist vores dejlige børnehus.
    Når I har fået pladsen tilbudt i Strandbo, aftaler vi en forsamtale, hvor vi sammen får aftalt jeres barns opstart og delt forventninger. Vi fortæller om hverdagen og vores værdier, og I forældre får muligheden for at fortælle os alt det, der er væsentligt for os at vide om jeres barn, for at få en tryg opstart.

    Et trygt og dialogfyldt samarbejde
    I Strandbo bygger al tilgang til jer forældre på en holdning om, at alle forældre vil deres børn det bedste. Familien er det enkelte barns fundament og forældrene er de centrale voksne i børnenes opvækst. Det betyder, at vores arbejde med at sikre alle børns trivsel, læring, udvikling og dannelse kun kan lykkedes i et tæt samarbejde med jer forældre.Vi mener, at grundstenene for et godt samarbejde bygger på den daglige tætte kontakt, så den prioriterer vi højt i vores daglige arbejde. Vores tilgang til samarbejdet med alle forældre bygger på dialog og inddragelse og vi værner om at skabe den gode og trygge relation til alle forældre, som består af tillid og gensidig respekt. Vi går gerne i dialog omkring jeres barns hverdagsliv i institutionen og i fællesskab finder vi ud af, hvordan vi bedst muligt sikrer jeres barns trivsel og læring.

    Kontakt os
    Vi har adresse på Strandskolevej 140, 2660 Brøndby Strand
    Du kan kontakte os på tlf.nr. 43 28 61 60 eller på mail strandbo@brondby.dk

    Vores åbningstider er:
    Mandag til torsdag kl. 6.30-17.00
    Fredag kl. 6.30-16.30

    Du er også altid velkommen til at kontakte vores leder: Judy Hartwell på mail: juhar@brondby.dk

    Personale og struktur
    Børnehuset Strandbo er normeret til 25 vuggestuebørn, fordelt på 2 stuer i alderen ca. 0-3 år og 43 børnehavebørn, fordelt på 2 stuer i alderen ca. 3-6 år.

    Vi har 17 fastansatte medarbejdere, heriblandt: 1 dagtilbudsleder, 9 uddannede pædagoger, 1 PAU assistent, 4 pædagogiske medhjælpere, 1 pædagogstuderende og 1 ernæringsassistent til køkkenet.

    Måltider

    Alle børn får tilbudt frokost og mellemmåltider, som vores ernæringsassistent tilbereder. Måltidet er en stund, hvor det sociale samvær er i højsædet. Vi ser måltidet som en vigtig pædagogisk aktivitet, hvor børnene lærer at være selvhjulpne og medansvarlige, eksempelvis ved faste ritualer omkring et måltid, som at vaske hænder, dække bord, hente mad, øse og hælde op, række ting til hinanden osv.

    Vores kostpolitik bygger på sundhedsstyrelsens og fødevaredirektoratets anbefalinger for kost til børn i alderen 0-6 år, samt de politiske krav om madordning i Brøndby kommune

    Du kan læse mere i vores handleplan for mad og måltider

    Vores pædagogiske læreplan udgør rammen og den fælles retning for vores pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse. I læreplanen kan du bl.a. læse om vores pædagogiske grundlag, vores børnesyn, hvordan vi samarbejder med forældre og det pædagogiske læringsmiljø. 

    Læs mere om hvordan vi arbejder i vores pædagogiske læreplan 2023 (PDF)

    I evalueringen kan du læse vores yderligere refleksioner om arbejdet med vores pædagogiske læreplan. 

    Læs også evalueringen af vores arbejde med den pædagogiske læreplan 2021-2023 (PDF)

    For at sikre børn kvalitet og en god udvikling i kommunens dagtilbud fører pædagogiske konsulenter tilsyn i alle dagtilbud. Tilsynets funktion er at sikre, at dagtilbuddet overholder lovgivningen samt de kommunale retningslinjer og beslutninger.

    Alle dagtilbud får mindst et uanmeldt tilsynsbesøg fra den pædagogiske konsulent hvert andet år og eventuelt flere efter behov. Tilsynet er efterfulgt af en skriftlig tilsynsrapport og eventuelle påbud, anbefalinger samt ledelsesopfølgning og konsulentunderstøttelse til videreudvikling af det enkelte dagtilbud. Derudover udarbejder hvert børnehus en handleplan for det pædagogiske læringsmiljø på baggrund af tilsynet. 

    Se den seneste tilsynsrapport for Børnehuset Strandbo (2023)

    Se handleplanen for læringsmiljøet i Børnehuset Strandbo (2023)

    Gode læringsmiljøer, motorikrum, bjergbestigning og grønne oaser

    Vi har indbydende og gode faciliteter med plads til udfoldelse. I huset har vi zoner og kroge, der inspirerer til leg, udfoldelse og fordybelse. Zonerne indbyder til forskellige læringsmiljøer og er indrettet til leg og kreativitet. Vores motorikrum er indrettet med forskellige baner og madrasser, som børnene kan løbe op og ned af og slå kolbøtter på, sanseplader man skal balancere på, gynger børnene kan snurre rundt i, og trapezer man kan lave kunstner på mv. 

    Vores skønne legeplads indbyder til både fordybelse og til aktive lege med bevægelse og fart. Der er små kroge i skoven, bag vores bakke og bag buske. Vi har en sandkasse, en lille skov med tipier og flere legehuse, som indbyder til rollelege eller en stund, hvor børnene kan fortælle hemmeligheder og lægge planer uden forstyrrelser fra voksne. På vores bakke kan børnene lege bjergbestigere ved at trække sig op med et tov, eller løbe op og ned. Vi har træer til at klatre i, der er balancebom, cykelbaner og boldbane. Derudover er der gynger til både vuggestuen og børnehaven samt en stor og en lille rutsjebane.

    Fredagssang på plænen
    Strandbo topbillede
    Fredaggssang 2
    Cykeltur strandbo

      Ansøg om plads i dagtilbud

      Ansøg om plads

      Find arrangementer og oplevelser for børn og familier

      For børn, unge og familier

      Her har vi samlet indhold om muligheder for at komme ud og være aktiv og opleve noget for børn, unge og familier

      Vil du være en del af Brøndby Kommune?

      Vi slår løbende spændende stillinger op

      Børnehuset Strandbo

      EAN nr. 5798009002525

      Leder: Judy Hartwell

      Formand for forældrebestyrelsen: Hannah Djurhuus Engelsen Haneng@sol.dk

      Strandskolevej 140
      2660 Brøndby Strand

      Telefon: 43 28 61 60

      E-mail: strandbo@brondby.dk

      Sidst opdateret: 30. december 2024