Lænde-/ryg-forløb
Et tilbud til dig med nyopståede lænde-/rygsmerter.
Lænde-/rygsmerte-forløb
Formålet med forløbsprogrammet for lænderyg er at forebygge, at du udvikler varige rygproblemer. Forløbet giver dig strategier i forhold til at håndtere dit rygproblem og handlekompetencer og til at mestre et aktivt arbejds- og/eller hverdagsliv.
Tilbuddet er først og fremmest målrettet erhvervsaktive borgere, som helt eller delvist har mistet arbejdsevnen, samt borgere der oplever et forringet funktionsniveau, som følge af nyopståede lænderygsmerter med eller uden smerter i benene.
Har du nyopståede smerter i lænden?
Med nyopstået forstås smerter som ikke tidligere er udredt.
Samt:
- Er du bekymret for at bruge din ryg i almindelige hverdags aktiviteter?
- Er du bange for at bruge din ryg i forbindelse med at skulle løfte på ting?
- Frygter du at komme tilbage på arbejde grundet rygsmerter?
- Er du bange for at du kan gøre skade på din ryg?
- Er du bekymret for at komme i gang med fysisk aktivitet?
- Er du bange for at løfte?
- Frygter du for tilbagevenden til arbejde?
Kan du svare ja til flere af disse spørgsmål, har du mulighed for et forløb i kommunen. Forløbsprogrammet der har til formål at forebygge kroniske lænderygsmerter, og give dig en individuel vejledning i brug af kroppen i almene daglige gøremål.
-Ældre borgere med komplekse, længerevarende smerteproblemer er ikke omfattet af programmet. Indholdet og varigheden af forløbsprogrammet modsvarer ikke deres behov. Sådanne borgeres behov mødes bedst med et tilbud via §86, som både læge og borger kan ansøge Træningscentret om. Borgere tilmeldes via egen læge.
Borgere fra Albertslund, Glostrup, og Taastrup kommune rehabiliteres også i Brøndby. Borgere fra disse kommuner skal tilmeldes i hjemkommunen.
Forløbet er primært holdtræning, med individuelt vurdering, med løbende optag, og vil i samarbejde med dig fastsættes.
Du skal henvende dig til egen læge og fortælle om dine lænderygproblemer samt eventuelle symptomer i et eller begge ben. Lægen vil efter vurdering kunne henvise dig til et forløbsprogram.
Borgere fra Albertslund, Glostrup, og Taastrup kommune rehabiliteres også i Brøndby. Borgere fra disse kommuner skal tilmeldes i hjemkommunen.
Forløbet finder sted på:
Træningscenter Brøndby
Horsedammen 36A
2605 Brøndby
Telefon 43 28 21 73
E-mail: traening@brondby.dk
Der anvendes hospitalshenvisning (MedCom standard: REF01 / XREF15), som sendes til lokationsnummer 5790000178940.
Henvisningskriterier:
- Borgere i Brøndby, Albertslund og Glostrup kommune, fra og med 18 år med nyopståede lændesmerter med eller uden udstråling til ben.
- Borgere med akut forværring af tidligere kendt smertebillede.
- Borgere med tiltagende gangrelaterede bensmerter og aftagende gangdistance, hvor man mistænker spinalstenose.
Ved nyopståede lændesmerter af max. tre måneders varighed forstås, at borgeren ikke tidligere har været udredt og behandlet under aktuelle sygdomsbillede.
Hvem er ikke i målgruppen?
Ældre borgere med komplekse, længerevarende eller tilbagevendende smerteproblematikker er ikke omfattet af forløbsprogrammet, da indholdet og varigheden ikke modsvarer deres behov.
Sådanne borgere mødes bedst med et tilbud via Serviceloven § 86. Borgere kan i dette tilfælde kontakte den centrale visitation på tlf. 43 28 28 28 i telefontiden mandag - fredag imellem kl. 8.00 og 9.00. eller på sikker e-mail: visitation@brondby.dk
Derudover kan de praktiserende læge/ speciallæge kontakte visitationen via korrespondancemeddelelse med overskriften "Anmodning om §86 forløb" og på borgerens vegne anmode om et forløb.
Træningscenter Brøndby
Tlf. 43 28 21 73
Du er altid velkommen til at kontakte Træningscenter Brøndby, hvis du har spørgsmål, eller ønsker at deltage i et forløb.
Træningscenter Brøndby
Telefontid
Mandag til torsdag: Kl. 8.00–12.00 og 13.00–14.00
Fredag: Kl. 8.00–12.00