Kirkebjerg
Kirkebjerg er Brøndbys nye levende bydel med lejligheder, rækkehuse og grønne arealer.
På vores Lokalplanportal kan du finde alle de eksisterende lokalplaner for Kirkebjerg området.
For at sikre, at det nye boligområde bliver af god kvalitet, rummer grønne arealer og tager hensyn til de nuværende naboer, har Brøndby Kommunes kommunalbestyrelse i 2018 vedtaget en udviklingsplan for området. Kommende byggeri i Kirkebjerg skal derfor følge retningslinjerne i planen.
Udviklingsplanen lægger bl.a. op til, at:
- Kirkebjerg skal åbnes op og skabe sammenhæng til omgivelserne
- Nybyggeriet skal spille sammen med områdets historiske erhvervshistorie
- Der skabes en varieret bydel med materialer af høj kvalitet
- De grønne arealer bevares og videreudvikles
- Der bygges i 2-6 etager. Enkelte undtagelser op til 7 etager
- Parkering foretages primært i små kompakte parkeringshuse
Du kan læse hele udviklingsplanen for Kirkebjerg her
Som et supplement til Udviklingsplanen er der udarbejdet en designmanual. Designmanualen har retningslinjer for, hvordan f.eks. veje, pladser og andre byrum skal udformes, og hvilken belysning, belægning, bænke etc. der skal bruges. Du kan læse den fulde designmanual i pdf nedenfor.
Kirkebjerg opstod som erhvervsområde i 1940'erne og er et område med stærk arkitektonisk karakter og flere af bygningerne er bevaringsværdige. Det fremtidige Kirkebjerg vil tage udgangspunkt i den stærke erhvervshistorie i området.
Kirkebjerg indeholder en lang historie som et af de første erhvervsområder bygget med Marshallplanen. Mange bygninger er bevaringsværdige og har en arkitektonisk karakter, der bliver bygget videre på i Kirkebjergs udvikling. Området er - på trods af sin funktion - et meget grønt område med en stor variation i landskabet. Den lille sø bliver bevaret og bliver en del af Kirkebjergs grønne rum.
Kirkebjergs jord hørte oprindeligt til Brøndbyvestergårdene Glosemosegård og Kirkebjerggård i slutningen af 1700-tallet. Små 100 år senere blev de to gårde gradvist udstykket til husmandssteder og gartnerier. Kirkebjerg har huset flere gartnerivirksomheder gennem årene.
De første industrivirksomheder slog sig ned i Kirkebjerg lige efter anden verdenskrig. Det var virksomheder, der var vokset ud af København og havde brug for mere plads. I Kirkebjergs velmagtsdage lå der fx både telefonfabrik, betonelement-virksomheden Larsen & Nielsen og Clöettas chokoladefabrik, der dengang var ‘Nordens mest moderne chokoladefabrik’.
Kommunalbestyrelsen besluttede i december 2016 at få udarbejdet en såkaldt SAVE-registrering af Kirkebjerg industrikvarters bygningsmasse. Forstadsmuseet stod for undersøgelsen, der vurderer Kirkebjergs kulturarvsværdier og de udviklingspotentialer, de repræsenterer. Undersøgelsen giver et fagligt bud på mulighederne for at forankre den forestående omdannelse af Kirkebjerg fra industrikvarter til boligområde i den lokale historie og behandler hvordan den nye Brøndby-bydel får en autentisk identitet. Du kan læse Forstadsmuseet undersøgelsen via linket nedenfor.
Læs "Kirkebjerg industrikvarter – bevaring og potentiale”
Bo i Kirkebjerg
Kirkebjerg er Brøndbys nye levende bydel med lejligheder, rækkehuse og grønne arealer. I løbet af de sidste par år har området gennemgået en stor forandring og udvikling til et centralt beliggende boligområde. De første boliger stod færdige i foråret 2021.
I Kirkebjerg er der flere bygherrer og udlejere. Hvis du er interesseret, skal du kontakte de enkelte ejere. En del af bygherrerne er gået sammen om en hjemmeside, hvor du kan finde oplysninger om de enkelte projekter og hvordan du kan komme i betragtning til en ny lejlighed. Du kan finde hjemmesiden via linket nedenfor.
Byplanteamet
Åbningstider
Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00
Telefontider
Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00
Teknik- og Miljøforvaltningen
Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby
Telefon: 43 28 24 48
E-mail: tmf-byplan@brondby.dk