Børnehuset Hyldebakkegård
Et dagtilbud med mange og dejlige udeområder tæt på skov
Velkommen hos Hyldebakkegård
Natur, udeliv og bevægelse
I Hyldebakkegård har vi mange legearealer, skov og plads til leg ude og inde. Natur, udeliv og bevægelse er nøglebegreber i Hyldebakkegård.
Vi har hurtig adgang til Brøndbyskoven og egne dejlige udeområder. Vi har et lille skovområde med bålplads, 2 indhegnede legepladser og en multibane, samt en stor gårdsplads med mulighed for at cykle, løbe, spille fodbold og tegne hinkeruder. Indenfor er vi fordelt på 5 stuer, med plads og mulighed for kreative aktiviteter og leg. Desuden har vi et stort alrum med køkken, som stuerne bruger til forskellige aktiviteter, og et bibliotek til at sidde i ro og læse en bog. Vi har desuden et bevægelsesrum med klatrevæg, store puder og mulighed for at slå kolbøtter, hoppe, danse, dyrke yoga og lave forhindringsbaner.
Et trygt børneliv med genkendelige rammer
Vi ønsker at skabe trygge rammer for børnene i Hyldebakkegård, med en genkendelig hverdag. Vi ser hverdagens rutiner og børnenes leg som centrale elementer i den måde vi arbejder på. Leg er vigtig for det enkelte barns udvikling, så vel som til at skabe relationer mellem børnene. Vi arbejder med børneperspektivet og følger børnenes interesser og spor. Vores opgave er desuden at børn oplever sig som en del af fællesskabet. At de har værdi for fællesskabet, og at de bliver set og hørt i dette fællesskab.
Vi har respekt for hinandens forskelligheder og giver plads til disse.
Tillidsfuldt samarbejde med forældre
Vi vægter et godt og tillidsfuldt forældresamarbejde højt. Vi ser dette som en stor og vigtigt element i vores arbejde med børnene. Vi ønsker en åben, ærlig og respektfyldt dialo
Hyldebakkegård åbner klokken 6.30, og vi starter dagen med at servere morgenmad i vores alrum, for de børn, der er sultne. De børn, der ikke skal have noget at spise, finder ind i rolige lege ved bordet, på gulvet eller på de røde mariehøns stue. Vi fordeler os på stuerne klokken mellem kl. 7 og 8. Herefter bliver der stadig afleveret børn, og der er leg indtil alle er afleveret, og vi kan holde samling kl.9.00.
Vi serverer lidt frugt eller grønt, samt vand og brød omkring samlingen. Den varer cirka en halv time, og vi bruger tiden til at synge og tale om, hvem der er til stede, og hvad dagen byder på. Når vi er færdige med at spise og afholdt morgensamling er det tid til aktiviteter.
Formiddag
Om formiddagen har vi altid faste aktiviteter. Vi deler børnene op i små grupper, så der er ro og tid til at udfolde den aktivitet, børnene er i gang med. Vi bestræber os for at være så meget ude som det er muligt. Aktiviteterne planlægger vi ud fra det temaer, vi arbejder med, og hvad der optager børnene. Det kan for eksempel være årstiderne: om efteråret samler vi blade i mange forskellige farver, taler om dem og limer dem på papir, om sommeren vi går ud og samler insekter, iagttager dem og undersøger dem og så videre.
I alle temaer vi arbejder med, sørger vi for, at sprog og bevægelse er en del af det, og at børnene har mulighed for at give sig i kast med bevægelseslege. I vores indretning gør vi meget ud af at give børnene mulighed for at tumle og bevæge sig, i vores bevægelsesrum, i vores ude områder og på ture i skoven.
Frokost
Når klokken er omkring kvart i 11 går vi i gang med at forberede os til frokosten. Vi vasker hænder, henter rulleborde med mad og service og dækker op. Vi spiser i små grupper, og mens vi spiser taler vi om maden, om hvad vi har lavet i løbet af formiddagen eller om det tema, vi beskæftiger os med. Det er en oplagt mulighed for børnene så småt at lære at turde sige noget, men også at give plads til at andre siger noget og begynde at lytte.
Efter frokosten er det sovetid for de mindste børn. De hjælper selv til med at finde bleer, tage deres tøj af og lægger det i deres poser, og når de er klar, bliver de puttet. De større børn vil som oftest være ude i middagsstunden.
Eftermiddag
I takt med at de mindre børn vågner og de har fået tøj på igen, får de tilbudt eftermiddagsmad. Det samme gør sig gældende for de større børn. Eftermiddagsmaden består af brød, frugt eller grønt, samt vand, og den spises enten ude eller inde, alt efter hvordan vejret er. Når de er klar, finder de sammen med deres venner igen og begynder at lege. Eftermiddagen kan foregå både indenfor og udenfor, og klokken 16 samler vi alle de børn, der er tilbage.
Mad og måltider
Hyldebakkegård har en madordning som er til afstemning hvert 2. år i forældrebestyrelsen og dermed løber frem til næste afstemning.
Vi er så heldige, at vi har vores eget – nyrenoverede køkken- i Hyldebakkegård, og vi serverer både morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad for alle børnene i løbet af dagen. Vores mad er økologisk (Sølvmærke med op til 70% økologi), og vi spiser måltider der er inspireret af den nye kostpyramide med en mere plante baseret kost, men vi får dog også noget fisk eller kød.
Måltider er oplagte tider at øve sig i forskellige hverdagsnære ting og her er vi inspireret af Søren Smidts tilgang til rutine pædagogik. For eksempel giver børnene en hånd med, når der skal hentes vogne med mad og service, og de hjælper med at dække bord og rydde af igen. Når de deltager på den måde, lærer de hvad tingene hedder, og hvordan man kan at dække bord og rydde af. Vi holder af at tage os tid mens vi spiser, da vi ikke har noget vi skal nå. Dermed sagt at børnene kan få den tid, de har brug for. Til at øse noget op på deres tallerkenen, at hælde vand i glasset eller smøre et stykke rugbrød.
Når vi sidder sammen og spiser i små grupper, skaber vi også gode muligheder for at få talt sammen. Ofte handler snakken vi om det, vi har på tallerkenen eller det vi har lavet i løbet af formiddagen, eller hvad der skal ske senere på dagen. Lige så ofte taler vi også om det der optager børnene, og det kommer der gode og spændende snakke ud af.
Sukkerpolitik
Forældrebestyrelsen har besluttet at vi ikke serverer sukkerholdige produkter, så som slik, is eller kage i Hyldebakkegård. Der må ikke medbringes søde sager fra hjemmet til fødselsdage der afholdes i Hyldebakkegård. Her vil barnet kunne vælge mellem frugtstænger eller boller som vi står for i Hyldebakkegård. Der serveres undtagelsesvis kage ved specielle, festlige lejligheder, så som sommerfest, jul, påske eller fastelavn.
Information om maden.
Der vil blive slået en madplan op hver uge i AULA. Det skal dog tilføjes, at der kan være små justeringer i madplanen da vores økonoma nogle gange vil bruge rester eller madvarer der er ved at udløbe, dette for at undgå madspild. Derfor er det muligt, at se den aktuelle dagsmenu på en whiteboard placeret i køkkenet, hvis der skulle være brug for det.
Kontakt
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål eller gerne vil besøge os.
Børnehuset Hyldebakkegård
Adresse: Park Alle 85
Leder: Maria H. Eskildsen
Mail: hyldebakkegaard@brondby.dk
Telefonnummer: 4328 2363
Personale og stuestruktur
Hyldebakkegård er en integreret daginstitution normeret til 24 vuggestuepladser til børn fra alderen 0 – 2,8 år samt 48 børnehavepladser til børn fra 2,8 år til skolealderen. Vuggestueafdelingen er opdelt i 3 børnegrupper, 1 stue på 6 børn og 2 stuer på 9 børn. Børnehaven er opdelt i 2 børnegrupper med 24 børn på hver stue. Personalenormeringen er pt. 1 voksen til 3 vuggestuebørn og 1 voksen til 6 børnehavebørn.
Kontaktoplysninger til stuerne:
Børnehave:
Græshopperne: 2156 9939
Guldsmedene: 4014 9158
Vuggestue:
Sommerfuglene: 9243 6442
Røde Mariehøns: 2156 9946
Gule Mariehøns: 2156 9946
Den pædagogiske læreplan udgør rammen og den fælles retning for vores pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse.
Læs mere om hvordan vi arbejder i den pædagogiske læreplan (PDF)
Læs også evalueringen af vores arbejde med den pædagogiske læreplan (PDF)
I læreplanen kan du b la. læse om vores pædagogiske grundlag, vores børnesyn, hvordan vi samarbejder med forældre og det pædagogiske læringsmiljø
For at sikre børn kvalitet og en god udvikling i kommunens dagtilbud fører pædagogiske konsulenter tilsyn i alle dagtilbud. Tilsynets funktion er at sikre, at dagtilbuddet overholder lovgivningen samt de kommunale retningslinjer og beslutninger.
Alle dagtilbud får mindst et uanmeldt tilsynsbesøg fra den pædagogiske konsulent hvert år og eventuelt flere efter behov. Tilsynet er efterfulgt af en skriftlig tilsynsrapport og eventuelle påbud, anbefalinger samt ledelsesopfølgning og konsulentunderstøttelse til videreudvikling af det enkelte dagtilbud.
Ansøg om plads eller tilskud
Find arrangementer og oplevelser for børn og familier
For børn, unge og familier
Her har vi samlet indhold om muligheder for at komme ud og være aktiv og opleve noget for børn, unge og familier
Vil du være en del af Brøndby Kommune?
Børnehuset Hyldebakkegård
EAN nr.5798009002259
Leder: Maria Helena Eskildsen