Gå til hovedindhold

Børnehuset Vesterled

Personale og børn møder altid andre med nysgerrighed og anerkendelse

Billeder Vesterled

Indhold

    Velkommen hos Børnehuset Vesterled

    I Vesterleds personalegruppe er vi enige om, at man skal behandle andre, som man selv ønsker at blive behandlet. Det betyder for os, at vi har i vores menneskesyn beskrevet hvad vi tænker, hvordan vi forholder os til hinanden, børn og familier i hverdagen. Menneskesynet er genbesøgt i efteråret 2021.

    Vores menneskesyn 

    • Vi ønsker at opbygge en undrende kultur, hvor vi har respekt og øje for alles forskelligheder, vi sætter stor pris på mangfoldighed, det er vores hverdag nu og i fremtiden.
    • Vi ønsker at fokusere på ressourcer hos os selv og andre. Dette gør vi ved et fælles fundament og værdisæt, vi bruger en anerkendende og tillidsfuld tilgang der bygger på ligeværd og ydmyghed overfor den ærlighed der returneres.
    • Vi vil via den åben og imødekommende dialog møde hinanden og andre med et positivt sind, hvor vi udviser respekt så den konstruktive kommunikation samt kritik, bliver optimal.

    Vi åbner Vesterled kl. 6.30. I øjeblikket møder børnehavebørnene sammen på Morgenfrue stuen. Vuggestuebørnene mødes på Larve stuen. Der bliver serveret lidt morgenmad, og derefter kan børnene stille begynde at lege. Omkring kl. 8.00 er der mødt ansatte ind, så alle kan gå på deres egen stue.  Her bliver leget og hygget og modtaget børn der møder senere ind end morgenmad.

    Kl. 8.30 får vuggestuebørnene lidt formiddagsmad, og de helt små får mulighed for en formiddagslur. Børnehaverne får formiddagsmad til samling, hvilket sker omkring kl. 9.30.

    Alle er på dette tidspunkt i gang med aktiviteter. Det kan være selv valgte aktiviteter, eller det kan være noget de voksne har planlagt. Der er masser af aktiviteter på alle stuer.

    Kl. 10.30 – 10.45 spiser vuggestuebørnene frokost. Kl. 11.00 spiser de to børnehavegrupper frokost. Kl. 11.15 spiser storbørns gruppen frokost. Al mad kommer fra vores eget køkken, hvor vores køkkenassistent producere mad til alle børn.

    Alle børn i Vesterled er, når de er gamle nok, med til at dække borde og rydde af igen. 

    Efter frokost bliver vuggebørnene lagt enten i krybbe eller barnevogn for en lur. De små børnehavebørn har også den mulighed, vi bruger små senge til børnehavebørnene. Alle andre er næsten altid ude og lege, på vores store hyggelige legeplads.

    Ca. kl. 14, kommer børnene ind igen, og på det tidpunkt er flere af de små vågnet. Vi spiser alle i hele huset eftermiddagsmad på egen stue.

    Efter maden er der eftermiddags aktiviteter. Mens der bliver hentet børn, leger de andre. Vi bruger hele huset indtil kl. nærmer sig 16. Så går alle vuggebørnene sammen på en stue, og alle børnehavebørn samles på Spirer stuen. Her hygger man sig sammen indtil man bliver hentet.

    Forældre der gerne vil besøge os, skal bare ringe. Vi er altid åbne overfor besøg. Hvis et vuggestuebarn har fået plads hos os, så ringer personalet og aftaler hvordan vi laver en rigtig god indkøring. Børnehavebørnenes forældre tager ofte selv kontakt, og som med de små, forsøger vi at gøre overgangen fra hjem eller en anden institution så blid som muligt.

    Når forældre kommer på besøg første gang, forsøger vi at vælge de ansatte ud, som skal have med barnet at gøre. Det kan ikke altid lade sig gøre, men vi prøver. Under en rundvisning kan der spørges og fortælles om alt. Hvis man synes der er noget man ikke har fået helt svar på, så er man altid velkommen til at ringe og spørge.

    Se også vores velkomstfoldere til børn og forældre i vuggestuen, Solsikkerne og i børnehaven: 

    Velkommen i vuggestuen 

    Velkommen hos Solsikkerne 

    Velkommen i Børnehaven

    Kontakt os 

    Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål eller gerne vil besøge os.

    Børnehuset Vesterled
    Østervang 11
    Mail: vesterled@brondby.dk

     


    Leder: Gitte Vebert Birk
    Mail: giveb@brondby.dk


    Telefonnumre:
    Kontor:             43282383
    Larverne:          23993701
    Haletudserne:    23993703
    Morgenfruerne:  40497233
    Spirerne:           23993700
    Solsikkerne:      40497224

    Personale og struktur 

    I Vesterled har vi plads til 60 børnehavebørn og 24 vuggestuebørn. Vi har to vuggestuegrupper, Larverne og Haletudserne, med 12 børn i hver. Grupperne er nye, lavet i fine nye tilbygninger. Der er tre voksne på hver stue. Dog har vi en flyver(en ansat), der også er i vuggestuegrupperne. Vi forsøger, at lære vuggestuebørnene alle voksne at kende, det gør overgangen til børnehaven nemmere.

    Når børnene i vuggestuen er 2,8-3 år, flytter de til en børnehavegruppe. Her har vi Morgenfruerne og Spirerne. Der er omkring 20-22 børn i hver gruppe. Antallet skifter en del. Fast har vi dog tre voksne på hver stue, men også her er der en flyver der kan træde til.

    Måltider

    Vi har vores eget køkken i Børnehuset Vesterled. Det er nyrenoveret efter vores opbygning. Vi har en køkkenassistent ansat i 35 timer om ugen. Principperne for madlavningen er skruet sammen af køkkenassistenten og ledelsen. I 2022 er det meningen at vi laver en ny politik for måltider i samråd med Vesterleds forældrebestyrelse.

     Vi spiser varm mad tre gange ugentligt, og  to dage spiser vi rugbrød.
    Vores køkkenassistent  tilstræber en balance mellem det kendte og nyheder, hvor børnene opdager en anden slags mad end den vante. Børnene lærer dermed, at turde smage og prøve noget nyt.

     Når vi spiser sidder børnene ved et fast bord med en fast voksen. Forudsigeligheden ved at sidde ved det samme bord, de samme børn og den samme voksne, skaber ro og tryghed hos børnene som medvirker til, at måltidet bliver et tidspunkt på dagen med rart samvær og ro til at samtale.

    Vi arbejder med børnenes selvhjulpenhed ved, at børnene selv øser maden op på tallerkenen og smører egne madder. Vi lærer børnene at bede om maden: ”vil du række mig kartoflerne”. Vi viser børnene hvordan man spiser med bestik og hjælper med at skære maden ud. Qua vores åbne køkken er der mange børn som opsøger økonomaen til samtale, om dagens menu m.m.

    I corona perioder har vi valgt, at fødselsdags guf skal være pre-indpakket, dette for at mindske risikoen for børnene. Når vi ikke skal tænke på corona, vil det være muligt igen at medbringe, kagemænd og div.

    Den pædagogiske læreplan udgør rammen og den fælles retning for vores pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse.

    Læs mere om hvordan vi arbejder i den pædagogiske læreplan (PDF)

    I læreplanen kan du b la. læse om vores pædagogiske grundlag, vores børnesyn, hvordan vi samarbejder med forældre og det pædagogiske læringsmiljø

    For at sikre børn kvalitet og en god udvikling i kommunens dagtilbud fører pædagogiske konsulenter tilsyn i alle dagtilbud. Tilsynets funktion er at sikre, at dagtilbuddet overholder lovgivningen samt de kommunale retningslinjer og beslutninger.

    Alle dagtilbud får mindst et uanmeldt tilsynsbesøg fra den pædagogiske konsulent hvert andet år og eventuelt flere efter behov. Tilsynet er efterfulgt af en skriftlig tilsynsrapport og eventuelle påbud, anbefalinger samt ledelsesopfølgning og konsulentunderstøttelse til videreudvikling af det enkelte dagtilbud. Derudover udarbejder hvert børnehus en handleplan for læringsmiljøet på baggrund af tilsynet.

    Se den seneste tilsynsrapport for Børnehuset Vesterled

    Se den seneste handleplan for læringsmiljøet

    Konklusion:

    Generelt er der gode hygiejniske forhold i Vesterled. Der er lavt sygefravær både blandt børn og voksne. Der er stor fokus på, at børnene oplæres i god håndhygiejne og i det hele taget, at børnene har gode hygiejniske vaner i daginstitutionen. Fokus er også på, at der ikke er plads til syge børn i institutionen.
    Corona og de skærpede regler fra dengang er fortsat delvist i institutionen, hvor de giver mening.
    Soverum og sovepladser vaskes efter forskrifterne og fremstår som lette at renholde.
    Der er gode indeklima forhold når udsugningen fungerer korrekt, hvilket har været et problem i perioder.
    Institutionens 2 tørreskabe bruges ikke efter dekret fra kommunen. I stedet tørres tøj på stativ i institutionen. Vi drøfter dilemmaet mellem regler i kommunen og risikoen for indeklima problemer på længere sigt.
    Rengøringen er institutionen generelt tilfreds med. Rengøringen er udliciteret, så der er ikke lokalt udarbejdet en rengøringsplan. Hvis der observeres problemer med rengøringen, tages der kontakt til udliciteringen og der bliver hurtigt fuldt op på problemerne.


    Politik for smykker og påklædning findes ikke i institutionen. Alligevel opleves der ikke problemer med, at personale kommer i samme tøj to dage i træk eller andre smykker end vielsesringe. Der henvises også til, at der er lavt sygefravær i institutionen. Vi taler om ringe, neglelak og kunstige negle også er en udfordring i forhold til hygiejne.


    Puslepladser fremstår med god plads og det er let at overholde de hygiejniske retningslinjer. Blot mangler forklæder til brug ved bleskift af børn. Vi taler om, at uden forklæde ved bleskift, er der risiko for at bakterier fra tøj kan sprede sig blandt børnene og til f.eks. madsituationer trods overholdelse af god håndhygiejne. Institutionen synes, det er dilemma fyldt, at der skal spares på plast i alle sammenhæng, men at der skal bruges meget plast i forbindelse med brug af forklæde ved bleskift. Det samme er et argument i forhold til, at der ikke er overtræks sko til forældre i institutionen.
    Der mangler instruks ved bleskift ved puslepladserne og det vil blive sat op snarest. Ved nyt personale introduceres til bleskift og der følges op indtil der er styr på hygiejnen ved bleskift.

    Stor cykelbane, fuglehuse, bålsted og klatretræer

    Vores legeplads har en sandkasse, gynger, trillebakker, cykler, rutsjebaner og legehuse. Her er store træer og næsten altid læ og fyldt med hyggelige kroge, blomster, fuglehuse, gynger og cykler. I den fjerne ende af børnehavens legeplads har vi både bålsted, klatretræer, krat og ukrudt. Der er masser af gemmesteder, og børnene nyder at være udenfor de voksnes blikke. Vi har en stor cykelbane, som alle er rigtig glade for. Vi bruger vores bålsted meget ofte. Her kan der både laves frokost og popcorn.

    Det er meningen at vi skal have et hegn op, således at vuggestuebørnene kan være i fred, hvis de lyster. De skal dog kunne bevæge ud til de store, så børnene kan lege sammen på tværs af alder.

    Billede Vesterled
    Billede Vesterled

      Ansøg om plads eller tilskud

      Ansøg om plads

      Find arrangementer og oplevelser for børn og familier

      For børn, unge og familier

      Her har vi samlet indhold om muligheder for at komme ud og være aktiv og opleve noget for børn, unge og familier

      Vil du være en del af Brøndby Kommune?

      Vi slår løbende spændende stillinger op

      Børnehuset Vesterled

      EAN-nr. 5798009001986

      Leder Gitte Vebert Birk
      Mail: giveb@brondby.dk

      Østervang 11
      2605 Brøndby

      Telefon: 43 28 23 83

      E-mail: vesterled@brondby.dk

      Sidst opdateret: 30. december 2024