Kulturhuset Kernen
Gå på opdagelse i udstillingen om det tidligere industriområde, Kirkebjerg, der er midt i en transformation fra industri til boligområde. Vær med til fællesspisning med fødevarer fra Fødevarebanken og forlæng dit tøjs levetid med visible mending workshop hos Kultur- og aktivitetshuset Kernen.
Program
Udstilling: Fra industri til boligområde
15-20
Til kulturnat i Kernen kan du bl.a. gå på opdagelse i udstillingen om det tidligere industriområde, Kirkebjerg. Kirkebjerg er i dag midt i en gennemgående transformation fra industri til centralt boligområde, og Kernen selv ligger der, hvor den tidligere betonelementfabrik lå. Gennem personberetninger og visuelle fortællinger, tager udstillingen dig med på en rejse tilbage i tiden og ind bag facaderne på de gamle fabrikker og frem til nu, hvor området så småt tager form som en ny bydel.
Visible Mending Workshop v. Klimamusen
15-18
Forlæng tøjets levetid og lær at lappe med broderi og visible mending sammen med Anna Kjær Voss, som står bag Instagramprofilen Klimamusen. Du får nål, tråd og broderiramme i egne hænder. Du vil blive undervist i lappeteknikker og brugbare broderisting til at lappe huller, skjule pletter eller dekorere og upcycle dit tøj. Tag meget gerne tøj med, der trænger til en kærlig hånd.
Festtale v. medlem af Kommunalbestyrelsen i Brøndby Kommune
17:30
Kommunalbestyrelsen i Brøndby Kommune vil gerne takke alle kræfterne bag Brøndby Kulturnat, og en repræsentant herfra byder derfor velkommen til aftenens klimavenlige fællesspisning med en festlig tale.
Fællesspisning: tværkulturel madoplevelse med fødevarer fra Fødevarebanken
17:40-19:00
Kom med på en smagsrejse gennem forskellige lande, når Kernen byder på tværkulturel madoplevelse og fællesspisning med fødevarer doneret af Fødevarebanken. Vi skal smage på mad fra forskellige madkulturer tilberedt i samarbejde med borgere fra lokalområdet og ikke mindst dele historier om mad på tværs af generationer, nationaliteter og kulturer. Inden vi spise, vil Fødevarebanken fortælle om deres arbejde i Brøndby med at indsamle overskudsfødevarer til gavn for både mennesker og klima.